Campingplatser i Sverige

Välj i menyn vilket landskap du vill till..

Men också lite om vår historia och Campingplatser i Sverige

På denna sida så har vi samlat alla campingplatser i Sverige och det kommer fler hela tiden men samtidigt som det faller ut gamla, så du behöver besöka denna sida minst varje vecka för att följa flödet.  När du har bestämt dig för vilken semester du vill ha så kan vi hjälpa dig att göra den rätt, så länge du tänker campingsemester och på livet i Sverige. Om du är turist från till exempel Europa, Asien, Amerika eller Afrika så kan du säkert hitta många ovanliga saker i vårt lad.. Vad sägs om vargar som det inte finns i jätte tal direkt, men det finns en del kvar att få se.. Våra älgar har vi med, tyvärr så minskar de varje år och blir färre och färre. Men om du åker till Halle och Hunneberg utanför Vänersborg och stannar där en kväll mellan kl 17:00-24:00 så kommer du få se några.. 

Svenska campingar i Sverige

Svenska campingar i sverige

 

En del tror att vi har Isbjörnar i Sverige, dock det har vi inte men vi har sälar längs hela kusten. Sverige har även en lång och djup historia med både kungar och krig, prinsessor och bröllop. Mycket av Sveriges historia finner du dels i Stockholm och dels i Västra Götaland.  Resetips om du vill veta med om Sverige så bör ni åka till Kinnekulle som ligger i Götene här finner du bland annat Husaby kyrka som är en av Världens äldsta kyrkor och där döptes Olof Skötkonung som är Sveriges första kristna kung.  Vi har Varnhems klosterkyrka.

Klosterkyrkan i Varnhem blev gravplats för den kungliga Erikska ätten; Knut Eriksson (†1196), Erik Knutsson (†1216), Erik den läspe och halte Eriksson (†1250) som gynnade klostret med rika gåvor i mark och pengar som ersättning för de förnämliga gravplatserna. De tre kungarna har var sitt gravkor med monument från 1600-talet. Här har också kung Inge den äldre († c:a 1100) som tillhörde den Stenkilska ätten ansetts vila, vars kvarlevor flyttades till klosterkyrkan innan år 1234 från Hångers ödekyrkogård och då ska ha funnits under en omärkt sten i mittgången.

På en högst framträdande plats i klosterkyrkan, framför det ”Heliga Korsets Altare”, har stamfadern för den kungliga Bjälboätten sin gravplats; under en skulpterad gravhäll vilar Birger jarl (†1266) med sonen hertig Erik (†1275) och andra gemålen, änkedrottning Matilda av Danmark (†1288).[5] En porträttbyst som föreställer Birger finns högt uppsatt under ett takvalv. Andra personligheter som vilar i Varnhems klosterkyrka är Magnus Gabriel de la Gardie med hustru, prinsessan Maria Eufrosyne, samt Jesper Swedberg.

En annan plats att besöka är Göteborg Älvsborgs fästning, med dess främsta anläggning Oscar II:s fort, är en numera nerlagd svensk befästning belägen i Älvsborgs församling i Göteborg, vid Göta älvs mynning. Beslutet om att bygga Oscar II:s fort i Västerberget nära Käringberget i Göteborg togs 1899, och började med att Oscar II sköt det första sprängskottet den 24 augusti 1899.

Men besök även Marstrand som efter freden i Roskilde 1658 blev Bohuslän och därmed även Marstrand svenskt. Staden var sedan länge en betydande handelsplats. Eftersom hamnen nästan aldrig fryser till, förlades en del av den svenska flottan här. För att försvara Marstrand beslutade Karl X Gustav att bygga en fästning på ön: Karlstens fästning. Arbetet utfördes av fångar som dömts till straffarbete. Den mest kända fången på Karlstens fästning är utan tvekan Lasse-Maja, som satt fängslad här 1813-1838.

En annan plats att rekommendera är Uppsala domkyrka är en katedral i blandad gotisk stil (huvudsakligen en nygotisk tegelefterbildning av fransk höggotik runt en medeltida stomme). Den är domkyrka i ärkestiftet, församlingskyrka för Uppsala domkyrkoförsamling och rikshelgedom för Svenska kyrkan. Den vigdes 1435 åt Sankt Erik, Sankt Olof och Sankt Laurentius som skyddspatroner.

Om du bara vill sola och bada så åk till Varberg som ligger i norra Halland på Sveriges västkust, alldeles invid Kattegatt, ungefär mittemellan Göteborg i norr och Halmstad i söder. Eller till Falkenberg är en omtyckt turistort, främst på grund av omgivningens fina badmöjligheter, bland annat vid Skrea strand.

Eller Öland I Böda finns en stor dansanläggning för bland annat square dance som drar till sig dansare från hela världen. Flest besökare under de veckolånga danskurserna kommer från Sverige, Danmark, Tyskland, England, men även från Amerika, Japan och många andra länder.

Södra delen av Öland – i stort sett hela Mörbylånga kommun (förutom de nordligaste socknarna Torslunda, Glömminge, Algutsrum och Norra Möckleby) – är, under beteckningen Södra Ölands odlingslandskap, av Unesco definierat som omistligt världsarv.

HemBlekingeBohuslänDalarnaDalslandGotlandGästriklandGöteborgHallandHälsinglandHärjedalenJämtlandLapplandMedelpadNorrbottenNärkeSkåneSmålandStockholmSödermanlandUpplandVärmlandVästerbottenVästra GötalandVästmanlandÅngermanlandÖlandÖstergötland  Svenska Campingar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.