Dalsland

Välkommen till Dalsland –  Svenska campingar!

Dalsland - Svenska Campingar

Dalsland – Svenska Campingar

Brålanda Camping BRÅLANDA
”Campingen har stora grönområden att erbjuda för uppställning av husvagn, husbil eller tält.”

Dalbergså Camping & Gästhamn  BRÅLANDA
”Gästhamn och camping direkt vid Dalbergsåns mynning i Vänern.”

Dalskogs Stugby & Camping DALSKOG
”Dalskog är beläget 12 km från Mellerud i hjärtat av Dalsland på det natursköna Kroppefjäll. En idealisk plats för dig som tycker om lugn och ro.”

Dalslands Camping- & Kanotcentral BENGTSFORS
”Platsen ligger väldigt vackert mellan sjöarna Lelången och Ärtingen”

Furusjöns Camping ÅNIMSKOG
”Välkommen till en mysig familjär camping i det vackra Dalsland”

Elovsbyn Camping & Canoe ÅRJÄNG
”En liten naturcamping i Lennartsfors vid sjön Foxen/Stora Le som ingår i det vackra sjösystemet av Dalslands Kanal. Här finns möjligheten att ta en paddeltur in i Norge också om du känner för det.”

Gröne Backe Camping & Stugor ED
”Natursköna Gröne Backe Camping är belägen i utkanten av samhället Ed, en av västsveriges äldsta och mest kända turistorter. Gröne Backe är mycket omtyckt och har med tiden blivit en mötesplats för campare från hela Europa.”

Kerstins Camping MELLERUD

Laxsjöns Friluftsgård Camping DALS LÅNGED
”Vår Camping & Friluftsgård ligger vackert belägen på en halvö i Laxsjön – Dalslands kanal.
Mitt i hjärtat av Dalsland. Härifrån är det nära till allt Dalsland har att erbjuda!”

Mellerud SweCamp Vita Sandar MELLERUD
”Vita Sandar ligger vid en av Vänerns finaste stränder. En familjecamping
som har allt du kan önska dig och lite till.
Campingen är fyrstjärnig och har öppet året runt.”

Nössemarks Camping ED
”Nössemarks camping ligger i Dalsland vid den vackra Strandviken i Stora Lee.”

Ragnerudssjöns Camping Stugby HÖGSÄTER

Sikhalls Camping BRÅLANDA
”Vid Vänern strax utanför Vänersborg hittar du Sikhalls camping med restaurang, affär och bra badmöjligheter. Det är en trestjärnig familjecamping med drygt 20 campingplatser och 10 stugor. Stranden ligger nära för bad, ca 100 meter.

Ursands Camping VÄNERSBORG
”Ursand Resort & Camping ligger vid Vänerns sydspets 3 km från Vänersborg. En fantastisk sandstrand välkomnar våra gäster och naturen är som tagen ur en sagobok. Oavsett om du vill bo i stuga eller kommer med husvagn har du aldrig långt till vattnet och stranden.”

Vammervikens Camping  GUSTAVSFORS
”Liten och lugn familjecamping som ligger vid sjön Västra Silen, vilken ingår i det 250 km långa sjösystemet av Dalslands Kanal.”

Campingar utan hemsida:

* Sörbostrand Camping
Tel. 0521-374 52
Sörbo 2781, 460 65 BRÅLANDA

Dalsland kallas ofta för ”ett Sverige i miniatyr”, efter ett uttalande av prins Eugen. I Dalsland finns gott om sjöar, slätter och även ett fjäll, Kroppefjäll. I västra Götaland används benämningen fjäll även för låga bergsplatåer som Kroppefjäll och Kynnefjäll, dock här med betydelsen vildmark. En sevärdhet är akvedukten i Håverud. Dalsland har 5 000 kända fornlämningar. Landskapets största utsträckning från norr till söder är 99 km och från öster till väster 59 km. Invånare i Dalsland kallas dalslänningar. Dalsland är ett landskap i Götaland i västra Sverige. Det ligger väster om Vänern och gränsar i norr till Värmland, i nordväst till Norge, i väster till Bohuslän och i söder till Västergötland.

Enligt Heimskringla skulle Harald Hårfager i slutet av 800-talet ha erövrat allt land väster om Göta älv och Vänern, inklusive Värmland. Tidpunkten för när Dalsland blev svenskt är osäker men det bör ha skett före år 1000.

HemBlekingeBohuslänDalarnaDalslandGotlandGästriklandGöteborgHallandHälsinglandHärjedalenJämtlandLapplandMedelpadNorrbottenNärkeSkåneSmålandStockholmSödermanlandUpplandVärmlandVästerbottenVästra GötalandVästmanlandÅngermanlandÖlandÖstergötland  Svenska Campingar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.