Göteborg

Välkommen till Göteborg och de ”Goa” Göteborgarna med Svenska Campingar!

Göteborg - Svenska Campingar

Göteborg – Svenska Campingar

Aspen Camping LERUM
”Storstadscamping i naturskön miljö”

Bollekollens Camping BOLLEBYGD
”200 meter från skidbacken ligger vår camping med 50 platser för husbilar/husvagnar, alla med tillgång till el.”

Hanatorps Camping ÖRBY

Hindås Camping HINDÅS

Kungälvs Vandrarhem o. Camping KUNGÄLV

Lisebergs Camping & Stugbyar GÖTEBORG

Stjärnbyn är Liserbergs största stugor och de är mycket härligt belägna i inbäddad i grönska på Lisebergsbyn Kärralund i Göteborg. Stugorna är 25 kvm och har 5 sängplatser med egen terrass och utemöbler – utmärkt för grillkvällar.

Och du har behov av inte oroa dig över sömnen. I Stjärnbyn sover du gott i en Carpe Diem, Sveriges kanske bästa säng!

Foto: Stefan Karlberg

STJÄRNBYN –
STUGOR I GÖTEBORG

Marstrands Familjecamping MARSTRAND

Rörviks Camping ONSALA
”Rörviks Camping är belägen i ett naturnära och lugnt område, nära både hav och storstad.”

Tollenäs Camping & Vandrarhem STENUNGSUND
”Så nära havet du kan komma. Alldeles nära centrala Stenungsund.”

Vallersviks Konferens & Semestercenter FRILLESÅS

 

Campingar utan hemsida:

* Camp Gressela
Tel. 0300-54 01 66
Varbergsv. , 430 33 FJÄRÅS

Stora delar av Göteborg utgörs av grönområden. Parker som är välbesökta av göteborgarna är HagaparkenKungsparken och TrädgårdsföreningenGöteborgs botaniska trädgård eller Botaniska som parken brukar kallas ligger i stadsdelen Änggården och invigdes i samband med jubileumsutställningen 1923. Parken är idag en av de största botaniska trädgårdarna i världen och ytan omfattar 175 hektar. Då ingår också delar av Änggårdsbergens naturreservat,[31] där trädgården bland annat har sitt arboretum som är en vetenskapligt ordnad beståndsplantering av träd. Den egentliga trädgården är 40 hektar stor, varav ungefär halva ytan upptas av sammanhängande planteringar.

Slottsskogen är en 137 hektar stor park och stadsdel strax sydväst om Göteborgs centrum. Parken har fått sitt namn eftersom den anlades i en skog som under flera hundra år hörde till Älvsborgs slott som låg ett par kilometer bort vid Göta älv.

Göteborgs läge vid havet ger ett milt klimat året om. Göteborg har ett typiskt kustklimatSommaren har en behaglig temperatur, vanligtvis runt 18–25 °C på dagarna. Dagarna är långa, runt 18 timmar, och nätterna är mestadels ljusa. Göteborg har Sveriges längsta sommar – 144 dagar – från 13 maj till 4 oktober.

Hösten innebär både klara friska dagar, och dagar med regn och blåst. Vintern är oftast mild med temperaturer kring noll grader, men kan också bjuda på klara soliga dagar med snö och minusgrader. Dagarna är korta, bara runt 6-7 timmar i december och januari. Tidigt under våren blir dagarna snabbt längre och temperaturen stiger.

Dygnstemperatur medelvärde: Vintern: -1–1 °C. Våren 3–12 °C. Sommaren 18–25 °C. Hösten 4–13 °C.

Varje år drar staden in mer än 21 miljarder kronor till staten som direkt kommer ifrån turister som besöker Göteborg. Festivaler som Way Out West och Kulturkalaset beräknas årligen generera över 200 miljoner kronor i skattepengar, Ullevikonserterna å sin sida drar in 300 miljoner.

Från och med mitten av 1990-talet har turistnäringen ökat stort i Göteborg. På senare år har flera nya hotell byggts såsom Clarion Hotel Post och Hotell Avalon vid Kopparmärra. Andra är under bebyggelse som Hotell Riverside. År 2006 räknade man med att det fanns 6 690 hotellrum i staden. Göteborgs, och Nordens, största hotell är Hotel Gothia Towers med 704 rum, varav 11 femstjärniga sviter. Själva hotellet är fyrstjärnigt. Under 2012 till 2014 sker en utbyggnad varefter hotellet kommer att ha 1200 rum vilket kommer att göra det till ett av Europas största hotell.

HemBlekingeBohuslänDalarnaDalslandGotlandGästriklandGöteborgHallandHälsinglandHärjedalenJämtlandLapplandMedelpadNorrbottenNärkeSkåneSmålandStockholmSödermanlandUpplandVärmlandVästerbottenVästra GötalandVästmanlandÅngermanlandÖlandÖstergötland  Svenska Campingar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.