Halland

Välkommen till våra Svenska Campingar i Halland!

Svenska campingar i Halland

Svenska campingar i Halland

Apelviken  – ”Bo bekvämt i Varberg; i hotell, lägenhet, stuga eller på camping. Året Runt! Njut av sköna dagar med bad, shopping, natur, surfing och nöjen. ”

Åsa Camping & Havsbad – ”Åsa är en klassisk badort där man njutit av riktiga sandstränder ända sedan havsbad blev populärt på 1920-talet. Hos oss bor du precis vid stranden, bokstavligt talat, och ändå mitt i ”byn” och har gångavstånd till restauranger, buiker, hembageri och all annan service.”

Björkängs Havsbad – ”Välkommen till västkusten, eller som vi själva brukar kalla det – bästkusten. Med havet som granne och med närhet till både Varberg och Ullared hittar du denna fyrstjärniga semesteranläggning där vi erbjuder camping för husvagnar, husbilar och tält, stuguthyrning, butik, restaurang och aktiviteter för alla åldrar. Besök oss för att avnjuta en semester för hela familjen.”

Espeviks camping – ”Välkommen att planera din semester hos oss på Espeviks Camping och Havsbad. Vår camping är belägen intill sandstranden på västkusten i Halland, 12 km norr om sommarstaden Varberg.”

Flammabadets camping ligger fantastiskt fint precis där Lagan möten Krokån, en kilometer öster om Knäred centrum!

First Camp Tylösand – ”First Camp Tylösand ligger vid Sveriges vackraste strand.
Tylösand är ett sommarparadis som kan bjuda på fina stunder året om.”

Getteröns camping – ”Getteröns trivsamma semesteranläggning vid 4:e vik är en lugn och omtyckt familjecamping som endast ligger ett stenkast från havet. Här finns både sandstränder, klippor och ett härligt salt vatten.”

Gullbrannagården – ”Gullbrannagården är en helårsöppen
konferens-, kurs- och lägergård med fyrstjärnig camping”

Hagöns Camping – ”Närmare havet, solen och stranden än så här kan du knappast komma. Hagöns Familjecamping ligger inbäddad i skön grönska med det sköna salta västerhavet som närmsta granne.”

Hansagård Camping – ”Sol, sommar, bad och camping – då är Hansagård Camping det självklara alternativet för dig!”

Haverdals familjecamping – ”Oss hittar Ni 1,5 mil norr om Halmstad utmed kustvägen mot Falkenberg.”

Himle Stugor och Camping – ”Detta är den lilla personliga och naturnära familjecampingen. Här bor du bra och billigt, såväl i stuga som husvagn eller tält.”

Jälluntofta camping och stugby – ”Jälluntofta camping är en naturskön familjecamping belägen vid sjön Jällundens strand”

Kärradals Camping

Marias camping och stugby

Olofsbo Camping – ”En av Hallandskustens absolut lugnaste campingplatser belägen ca 7 km norr om Falkenberg. Den härliga sandstranden i Olofsbo ligger endast ca 500 meter från oss.”

Rödlix vandrarhem & camping – ”Vill ni bo i en lugn och lantlig miljö, med närhet till utmärkta bad, shopping, golf, fågelskådning m.m. då är Rödlix Vandrarhem & Camping ett boende för er.”

Rosendals Camping

Skrea Camping – ”Snart är det dags. Dags för sand mellan tårna, lata dagar bakom solglasögonen, stunder med familj och vänner, små äventyr och stora upplevelser. Välkommen till Skrea Camping!”

Södra Näs Camping – ”Välkomna till Västkusten och oss på Södra Näs Camping! En miljövänlig camping med härligt läge nära stränder, endast 4 km söder om Varberg med bra cykelvägar och förbindelser till centrum.”

Stråvalla Camping – ”Stråvalla Camping ligger på Västkusten mellan Varberg och Kungsbacka. Varje husvagnsplats är på minst 100 kvm och har tillgång till eget badrum med dusch i anslutning till platsen.”

Träslövsläges famliljecamping – ”Här bor du på en camping, 4 km söder om Varberg, på Träslövsläge, som är Hallands största fiskeläge.”

Ugglarp – camping, stugor & konferens – ”Ugglarps camping är en familjär anläggning direkt vid havet med gott om fria ytor och mycket plats.”

Vallsnäs Camping – ”Välkommen till Vallsnäs Camping – en naturskön trestjärnig camping vid sjön Unnen ca. två km från Unnaryd.”

Vilshärads Camping – ”15 minuters väg från Halmstad, på Västkusten, ligger Vilshärads Camping i ett lummigt, vackert och naturskönt område, nära till strand, hav och naturreservat.”

Halland har på grund av sitt kust läge ett soligt och varmt klimat. Svenska campingar visar upp de Campingar som finns i Halland!  Klimatet uppvisar små skillnader i nord-sydlig riktning, men däremot relativt stora skillnader i öst-västlig riktning, beroende på variationen i höjd över havet, vilket ökar med avståndet till det. Nederbörden är ganska jämnt fördelad över året, något lägre under våren och högre på hösten. Skillnaden i medeltemperaturen mellan kusten och inlandet är drygt en grad Celsius, skillnaden är störst på hösten och minst på våren. Nederbörden ökar från omkring 700 millimeter per år vid kusten till som högst 1 100 millimeter i inlandet. Även humiditeten är högre i inlandet. Kusten har omkring 2 100 soltimmar per år, medan inlandet har omkring 1 600 soltimmar.

Halland är ett kustlandskap i sydvästra Sverige. Halland gränsar i söder till Skåne, i öster till Småland och i öster och norr till Västergötland, samt har i väster kust mot Kattegatt. Landskapet Halland sammanfaller i stor utsträckning med det år 1719 bildade Hallands länÖstra Karups församling i södra Halland tillhör dock Skåne län och Lunds stift. Övriga Halland är en del av Göteborgs stift.

Halland avgränsas i söder av Hallandsåsen och i öster av det sydsvenska höglandet. I norr avgränsades det ursprungligen av Göta älv men gränsen kom att förskjutas något söderut under 1200-talet då befolkningen i Västergötland ökade. Landskapet är omkring 155 kilometer i nord-sydlig riktning och har en bredd varierande mellan 15 och 50 kilometer.

Halland har bestått av åtta härader, uppräknade från söder till norr: Höks härad, Tönnersjö härad, Halmstads härad, Årstads härad, Faurås härad, Himle härad, Viske härad och Fjäre härad.

De halländska älvarna, Viskan, Ätran, Nissan och Lagan är kända. Det finns en ramsa, för att komma ihåg dessa, vi ska äta, ni ska laga, alternativt laga ni, äta vi. Den första varianten räknar upp floderna norrifrån, den andra söderifrån. Utöver dessa finns bland annat Fylleån, Suseån, Löftaån, Rolfsån och Kungsbackaån.

Balgö är landskapets största ö och innehar en yta på omkring 250 hektar och ligger strax norr om Varberg.

Andra öar är Vendelsö, Nidingen och Malön samt Tylön, varav den senare är den enda ön av betydande storlek söder om Varberg. Den största sjön är Lygnern i den nordligaste delen av landskapet, den går även in i Västergötland. Till de övriga större sjöarna tillhör Hjörneredssjön, Fegen, Tjärnesjön, Skärsjön, Stora Neten och Stora Hornsjön.

HemBlekingeBohuslänDalarnaDalslandGotlandGästriklandGöteborgHallandHälsinglandHärjedalenJämtlandLapplandMedelpadNorrbottenNärkeSkåneSmålandStockholmSödermanlandUpplandVärmlandVästerbottenVästra GötalandVästmanlandÅngermanlandÖlandÖstergötland  Svenska Campingar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.