Öland

Välkommen till Svenska campingar Öland

Svenska campingar Öland

Svenska campingar Öland

Blå Rörs Camping BORGHOLM

Bödagårdens Camping LÖTTORP
”Bödagårdens Camping är en lagom stor fyrstjärnig familjecamping som drivs i kristen regi av Svenska Alliansmissionen. Med sitt lugna idylliska läge vid Böda-buktens milslånga sandstrand är Bödagården för många en pärla på norra Öland.”

Böda Hamns Camping LÖTTORP
”Ljuvligt beläget nära Bödabukten
vid barnvänlig långgrund sandstrand”

Ekerums Camping & Stugor BORGHOLM
”En av Ölands bästa campingplatser, naturskönt belägen vid Kalmarsund och granne med Halltorps Hage. Ett paradis för barnen med aktiviteter av olika slag. Närhet till Ekerums golfbanor och Halltorp golfbana. Campa i husvagn, tält, husbil eller bo i en av våra stugor.”

Eriksöre Camping & Stugor FÄRJESTADEN
”Hos oss på på Eriksöre Camping
hittar du en av Ölands lummigaste och strandnära
campingområde, tänk att få ställa upp husvagnen 25 meter från badstranden med första parkett till solnedgångens skådespel.”

Gröndals Camping  KÖPINGSVIK
”Välkommen till vår välskötta lilla familjecamping som är belägen mitt i Köpingsvik,
vid en av Ölands finaste sandstränder.”

Grönhags Camping KÖPINGSVIK
”I Köpingsvik alldeles utmed Köpingebukten ligger Grönhags Camping, den familjeägda campingen där hela familjen, gammal som ung, trivs. Här har du nära till både natur och shopping och alldeles inpå knuten ligger Kalmarsund med inbjudande badmöjligheter.”

Kapelludden Camping & Stugor  BORGHOLM
”- Ölands närmaste camping. Här bor du direkt vid strandkanten med gångavstånd till sommarstaden Borgholm.”

Kastlösa Stiftelse Gård Mörbylånga
”Här finns vackra omgivningar som erbjuder ett fantastiskt lugn och mängder av kultur.  Inom närområdet finns något för de flesta, såväl gammal som ung.”

Klinta Camping & Stugby KÖPINGSVIK
”Fyrstjärnig familjecamping.
Fem olika stugtyper att välja mellan.
Servering under tak med glassbar öl- & vinrättigheter.
Butik med det mesta du behöver, alltid nybakat bröd.
Härlig och barnvänlig sandstrand!”

Klintagårdens Camping KÖPINGSVIK
”Vi erbjuder dig en del av Öland där det kanske är som vackrast. I Köpingsvik, intill den långsträckta stranden och i skydd av den kalkstenstypiska landborgen finner du Klintagården. En kurs-, konferens- och lägergård en familjecamping, stugby samt pensionat- och vandrarhemsrum. ”Klintagården är en plats att längta till”.”

KronoCamping Öland Saxnäs FÄRJESTADEN

KronoCamping Öland Böda Sand BYXELKROK

Kyrketorps Camping LÖTTORP
”Här finner du lugnet när du campar mitt i en fantastisk natur. Du väljer själv hur havsnära du vill bo i tält, husvagn, husbil eller stuga. BödaRiviera Camping sträcker sig från byn Böda ända ned till stranden. Du finner också kul aktiviteter för barnen – under högsäsong – de allra flesta alldeles gratis. Välkommen!”

Köpingsbaden KÖPINGSVIK

Köpingsviks Fritidsby Köpingsvik
”Stranden lockar stora som små till Köpingsvik. Det långgrunda badet är perfekt för sol och bad.”

Lundegård Camping & Stugby KÖPINGSVIK

Löttorps Camping LÖTTORP
”Löttorps Camping är kvalificerad för 4 stjärnor. Här finns Taverna, Pizzeria, Cafeteria och Glasscafé. Musikscener, ungdomsgård, Computerworld, och mängder av sport- och fritidsaktiviteter.”

Möllstorps Camping FÄRJESTADEN
”Perfekt läge med närhet till det mesta på Öland och i Kalmar. Du hittar oss direkt efter brofästet.”

Neptuni Camping BYXELKROK
”En lugn naturskön familjecamping centralt i Byxelkrok på Norra Öland”

Ottenby Vandrahem & Camping Degerhamn
”Här på Ottenby Vandrarhem & Camping bor du mitt i ett världsarv, Södra Ölands Odligslandskap, rikt på historiska fynd och naturupplevelser, ett paradis för fågelskådaren och den naturintresserade.”

Sandbybadets Camping LÖTTORP
”Vår camping är lagom stor, välskött och har personlig service. Den ligger vackert belägen i ängs- och skogsmiljö ca 200 m från havet. Här finns stora möjligheter till en härlig semester med sol, bad, lek och sommaräventyr.
Norra Ölands säregna natur inbjuder till många upptäcktsfärder.”

Sonjas Camping & Stugor LÖTTORP
”På norra Öland, som alltid ligger högt i toppen på solligan, ligger några av Ölands längsta och bästa sandstränder. Här finner ni också Sonjas Camping och Stugor, den lugna och sköna femstjärniga familjecampingen som har något för de flesta, gammal som ung.”

Stenåsabadets Camping MÖRBYLÅNGA
”Stenåsa Stugor &  Camping är en trestjärnig, naturskön camping mitt i världsarvet på sydöstra Öland.
Vida strandängar omger denna lugna oas som även bjuder på härlig sandstrand, med långgrunt barnvänligt bad, mot Östersjön.”

Talluddens Stugor & Camping Färjestaden

Tokenäs Camping BYXELKROK
”Vår camping ligger i ett naturskönt område på norra Öland bara 100 meter(!) från Kalmarsunds blå vatten. Du har således inte speciellt långt till svalkan under heta sommardagar…”

Wikegårds Semesterby LÖTTORP
”Wikegårds Semesterby är en gammal geniun ölandsgård som varsamt renoverats för att behålla sin gamla charm. Hos oss kan du njuta av vacker natur, härlig strand och god service. Under högsäsong vaknar våra gäster till doften av nybakt bröd och ljudet av vågorna som mjukt slår mot stranden.”

Ölands Djurparks Safaricamp & Stugby FÄRJESTADEN
”På Ölands Djur & Nöjespark finns det aktiviteter för hela familjen, oavsett om man söker spänning på hög nivå eller bara vill njuta av lugnet bland djuren.

Ölandsgården LÖTTORP
”Campingen har närkontakt till en av Europas förnämsta badstränder, Bödabukten.”

Campingar utan hemsida:

* Degerhamns Camping
Tel. 0485-66 03 35
Campingplats,
380 65 DEGERHAMN

* Djupviks Camping
Tel. 0485-743 03
Djupvik, 387 91 BORGHOLM

Öland är Sveriges näst största ö och dess minsta landskap. Öland är beläget i Östersjön öster om Småland från vilket det skiljs genom Kalmarsund. Ön är sedan 1972 förbunden med fastlandet genom Ölandsbron.

Södra Öland domineras av den stäppartade och trädlösa cirka tio kilometer breda slätten Stora alvaret.

Varje år sedan 1980 utses Årets ölänning som sedan får emotta priset ur konungens hand.

Ett stort antal fornminnen finns på Öland, till exempel hundratals boplatser från stenåldern (bland annat vid Ottenby kungsgård), järnåldersgravfält exempelvis vid Skäftekärr i Bödaskogen, runstenar som härstammar från vikingatiden och Borgs medeltida kyrka vid Borgholms slottsruin. 1959 invigdes Himmelsberga friluftsmuseum, idag Ölands museum i Långlöt som består av två kringbyggda gårdar i en ålderdomlig dubbel radby och har utvecklats till ett lokalt kulturcentrum. Kungafamiljens sommarvilla Solliden, som stod färdigt 1906, är också ett populärt besöksmål.

I Böda finns en stor dansanläggning för bland annat square dance som drar till sig dansare från hela världen. Flest besökare under de veckolånga danskurserna kommer från Sverige, Danmark, Tyskland, England, men även från Amerika, Japan och många andra länder.

Södra delen av Öland – i stort sett hela Mörbylånga kommun (förutom de nordligaste socknarna Torslunda, Glömminge, Algutsrum och Norra Möckleby) – är, under beteckningen Södra Ölands odlingslandskap, av Unesco definierat som omistligt världsarv.

Stenkusten längs med större delen av den nordvästra spetsen av ön är unik i sitt slag i landet. Området är skyddsklassat – ”av riksintresse” – pga såväl kulturmiljön som den mycket speciella naturen.

Ett ovanligt inslag i det öländska kulturlandskapet är de hundratals väderkvarnarna av trä, som dock är betydligt färre än för hundra år sedan. De åtnjuter idag kulturminnesskydd och har blivit kännetecken för landskapet. Långa rader av kvarnar bredvid varandra finns till exempel i byarna Lerkaka i Runsten, Störlinge i Gärdslösa och i Vickleby kyrkby.

Sedan tidigt 1900-tal har Öland, till följd av sin natur- och kulturmiljö och sina luft- och ljusförhållanden, varit ett uppskattat tillhåll för konstnärer, där den välkände Per Ekström redan på 1800-talet var det största namnet. Under andra världskriget etablerades på södra ön den bekanta Konstnärskolonin i Vickleby.

HemBlekingeBohuslänDalarnaDalslandGotlandGästriklandGöteborgHallandHälsinglandHärjedalenJämtlandLapplandMedelpadNorrbottenNärkeSkåneSmålandStockholmSödermanlandUpplandVärmlandVästerbottenVästra GötalandVästmanlandÅngermanlandÖlandÖstergötland  Svenska Campingar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.