Östergötland

Välkommen till Svenska campingar i Östergötland

Välkommen till Östergötland och Svenska campingar

Välkommen till Östergötland och Svenska campingar

Caravan Club Östgöta BORENSBERG

Eköns Campingplats GRYT
”Ekön är ett naturreservat avsett för det rörliga friluftslivet. Här finns förutom de fantastiska badbergen, klapperstensstranden och barnbadet med ny brygga, bollplan, lekplats, minigolf, vandringsstigar, ett rejält utsiktstorn med fantastisk skärgårdsvy och massor av plats i naturen.”

First Camp Kolmården KOLMÅRDEN
”Beläget vid Bråvikens norra strand och endast 4 km från Kolmårdens djurpark ligger vår semesteranläggning med camping och stugor.”

Glasbruket BORENSBERG

Glyttinge Camping & Stugby LINKÖPING
”Glyttinge camping är belägen i närheten av E4:an och endast ett stenkast från centrala Linköping. Glyttinge är en vacker campingplats med varierat boende för alla åldrar och prisklasser. Flygstaden Linköping har en uppsjö av intressanta besöksmål och aktiviteter att erbjuda!”

Göta kanalbolags gästhamn, Bergs slussar BERG

Göta kanalbolags gästhamn i Mem MEM

Göta kanalbolags gästhamn i Norsholm NORSHOLM

Himmelstalunds Camping NORRKÖPING
”På bekvämt avstånd finns ett flertal sevärdheter tex Kolmårdens Djurpark, Lövsta slott, Rejmyre glasbruk, St Anna´s skärgård, Industrilandskapet samt museer av olika slag.”

Klockargårdsängens Camping & Stugor ÖDESHÖG

Malexanders Camping BOXHOLM

Mons Friluftsområde SANKT ANNA

Pinnarps Camping KISA
”Vår camping ligger lugnt beläget i fantastiskt vacker natur nära Pippi Långstrump och Emil (Astrid Lindgren’s Värld) och andra attraktioner och sevärdheter.”

Rimforsa Bad & Camping RIMFORSA
”En trivsam camping med god service i direkt anslutning till sjön Åsunden.
I en naturskön miljö med närhet till många olika upplevelser.”

Sandviks Camping VRETA KLOSTER

Skeppsdockans Camping o Vandrarhem SÖDERKÖPING

Skärgårdens Camping Tyrislöt SANKT ANNA
Besök Sankt Annas vackra ytterskärgård, där campingen är belägen, med havet som granne. Campingen är uppdelad i fyra grönområden i skärgårdsnatur.

Stegeborgsgården Camping VIKBOLANDET
”På Stegeborgsgården kan du bo i våra sköna sängar eller i din egen, som du har med dig i husvagnen, eller kanske mysigt nedkrupen i sovsäcken innanför tältduken. Vilket du än föredrar så finns möjligheten på Stegeborgsgården, en plats där du kan finna rekreation för både kroppen och själen.”

Strandbadets Camping & Stugby BORENSBERG
”Naturskön liten familjecamping intill sjön Boren. Barnvänlig badplats och gångavstånd till Borensbergs samhälle.”

Sörsjöns Stugby & Camping NORRKÖPING
”Campingen ligger naturskönt vid en sjö med barnvänlig sandstrand 22km norr om Norrköping och 2 mil från Kolmårdens djurpark. Här finns bland annat en äventyrspark med linbanor och klätterbanor.”

Torpöns Camping TRANÅS
”Torpöns Färjeläge kombinerar det bästa av land och sjö. Hos oss kan du stilla din hunger och törst i restaurang och glassbar, bo på camping, hyra stuga och njuta av ett boende i en magnifik natur. Eller varför inte klättra höghöjdsbana, besöka Naturum Sommen, spela boule, bada, vandra, hyra kanot/båt eller bara koppla av och beskåda båtlivet.”

Valdemarsviks Camping & Stugor VALDERMASVIK

Vikbolandets Naturist & Familjecamping  VIKBOLANDET
”En av sveriges få ackrediterade naturistcampingar samt en camping, vilken vi inom föreningen är mycket stolta över.”

Yxningens Campingplats  GUSUM
”Yxningens Camping ligger direkt vid den vackra sjön Yxningen. Vår lilla mysiga campingen är ett topställe för natur-, vatten- och fiskevänner.”

Vätterviksbadets Camping VADSTENA
”Viken är långgrund med sandbotten och stranden är barnvänlig. Vadstena Camping är en fyrstjärnig semester-anläggning. Förutom camping kan vi erbjuda övernattning i stugor, rum och villavagnar.”

Z-Parkens Camping MOTALA

Campingar utan hemsida:

* Arkö Camp
Tel. 0125-203 41
Arkösund, 610 24 VIKBOLANDET

* SätraVallens Camping
Tel. 013-400 19
Sätravallen, Bestorp, 590 55 STUREFORS

* Åmlångens Camping
Tel. 0122-211 36
Boksnäs Danmark, 612 91 FINSPÅNG

Östergötland är ett landskap i sydöstra Sverige. Östergötland gränsar i söder till Småland, i väster till Västergötland genom Vättern, i norr till Närke och Södermanland och i öster till Östersjön. Landskapet sammanfaller i stor utsträckning med Östergötlands län, vilket dock är något större. I landskapet finns 50 000 kända fornlämningar.

Östergötland brukar traditionellt delas upp i tre naturgeografiska områden, där det centrala slättlandet omges av skogsbygder i norr och söder. Till dessa tre områden kan man även lägga Östgötaskärgården samt Vätterns östra sida. Skogslandet i norra Östergötland ligger 50 till 100 meter över havet, med några få höglänta partier: vid Godegård (Justineberg 260,87 m ö.h.), norr om Motala, samt vid Graversfors, norr om Norrköping. Detta område är sjörikt och relativt glest befolkat. En förkastningsbrant löper genom hela landskapet från Motala till Norrköping och vidare längs norra sidan av Bråviken. Denna bildar tillsammans med sjöarna Boren, Roxen och Glan en skarp gräns mellan de norra skogsbygderna och slätten. Östgötaslättens kärnområde är det triangelformade området med hörn i Ödeshög, Motala och Linköping. Här är slätten som bredast, omkring 30 km och bryts endast av det isolerade Omberg, (262,8 meter över havet, 174 m över Vättern), vid Vätterns strand. Slätten fortsätter, om än inte lika utpräglad, österut söder om sjöarna Roxen och Glan och avslutas av den 597 km² stora halvön Vikbolandet. Förutom de redan nämnda slättsjöarna och Tåkern finns få sjöar på slätten. Det är i anslutning till östgötaslätten som de flesta av landskapets stora städer ligger.

Söder om slätten vidtar ett skogs- och bergsområde, som stiger åt syd, med trånga, i norr- och sydgående erosionsdalar och platålika höjder. Längst i sydväst höjer sig landet, i Holaveden till 327 meter över havet. De södra skogsbygderna är sjörika och här ligger bland annat de stora sjöarna Sommen, Åsunden och Yxningen.

Utanför Östergötlands östra kust ligger en omfattande skärgård vars öar och holmar omfattar 118 km². Från kusten tränger flera djupa vikar in i landet, från norr till söder: Bråviken, Slätbaken, Gropviken och Valdemarsviken. Kusten vid Vättern är hög och brant i södra delarna av landskapet, men blir norrut flackare och långgrund. Vättern buktar in mot Vadstena och Motala. I Vätterns östgötadel ligger bland annat de små öarna Jungfrun, Fjuk, Erkerna och Sandön. Även utanför Medevi ligger några små öar innan Närke tar vid.

HemBlekingeBohuslänDalarnaDalslandGotlandGästriklandGöteborgHallandHälsinglandHärjedalenJämtlandLapplandMedelpadNorrbottenNärkeSkåneSmålandStockholmSödermanlandUpplandVärmlandVästerbottenVästra GötalandVästmanlandÅngermanlandÖlandÖstergötland  Svenska Campingar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.