Skåne

Välkommen till Svenska campingar i Skåne

 

Välkommen till svenska campingar i Skåne

Välkommen till svenska campingar i Skåne

Almåsa Fritidsby MALMÖ

Barsebäckstrand Camping & Stugby  BARSEBÄCK
”Avkoppling och upplevelser för alla sinnen. Härliga promenadstråk till Barsebäckshamn,
fiska i lugn och ro längst ute på Tegelvikspiren.”

Baskemölla Camping SIMRISHAMN
”En naturskön camping som ligger i en liten skog ca 100 m från havet.”

Bingsmarkens Camping SKIVARP
”Bingsmarkens Camping är en trevlig familjecamping som ligger mellan
Trelleborg och Ystad på sydkusten, cirka 10 km söder om Skurup.”

Bokerastens Husvagnscamping SJÖBO
”Mindre, enkel och stillsam camping på Snogeholm strövområde, nära till vandring, fiske och naturen.”

Borrbystrands Camping BORRBY
”Borrbystrands camping är en mycket modern familjecamping som drivs i privat regi.
Serviceutrymmena är av allra högsta kvalitet.”

Borstahusens Camping LANDSKRONA
”I ett av de bästa lägena i Öresundsregionen precis intill havet ligger Borstahusens Camping. Här finns något för alla. Närheten till spännande utflyktsmål är påtaglig.”

Charlottsborgs Camping KRISTIANSTAD
”Campingen är belägen i ett park område och ligger 3 km från Kristianstad Centrum och har mycket bra bussförbindelser.”

Dalabadets Camping TRELLEBORG
”3-stjärnig camping som ligger mellan havet och väg 9, ca. 2,5 km öster om Trelleborg. Lugn och trivsam familjecamping”

Eslövs vandrarhem, stugor & camping ESLÖV
”Eslövs Vandrarhem, Stugor och Camping drivs av Eslövs kommun och ligger endast 10 minuter från centrum/tåg/busstation.”

First Camp Torekov – Båstad TOREKOV
”Torekov är ett litet pittoreskt fiskesamhälle precis vid Kattegatts stränder och här finns livskvalitet så det heter duga”

Habo Ljung Camping LOMMA
”Den natursköna och populära familjecampingen är belägen i Skåne, 15 km norr om Malmö och nås lätt, på väg till och från kontinenten.”

Hjelmsjö Camping ÖRKELLJUNGA

Hörröds Fritidscenter DEGEBERGA
”På böljande kullar och i underbar natur, några kilometer från Degeberga i östra Skåne, utmed Skåneleden ligger denna rekreationsplats med möjlighet till avkoppling i stressfri miljö.”

IVÖ Camping FJÄLKINGE
”Ivö camping ligger på Skånes största ö, den natursköna och säregna Ivön i Ivösjön i nordöstra Skåne.”

Kiviks Familjecamping KIVIK
”Naturskönt belägen, nära bad med underbar utsikt och gemytlig miljö.”

Källby Friluftsbad & Camping LUND
”Källby Camping ligger vid Källby friluftsbad på Klostergården i Lund.”

Landöns Camping FJÄLKINGE

Lerbergets Camping HÖGANÄS
”Här hos oss kommer du och hela familjen kunna njuta av en härlig ledighet, fylld med skratt och avkoppling i en trevlig miljö.”

Linderöds Camping LINDERÖD
”Med en camping i naturen, mitt i Skåne, med skogen som närmsta granne, är vi säkra på att du kommer att bli nöjd.”

Ljungens Camping FALSTERBO

Luhrsjöbadens Camping HÄSTVEDA

Lunnahöjagården vandrarhem och camping HÄSSLEHOLM
”Här finner ni billigt boende i härlig skogsmiljö.”

Löderups Strandbads Camping LÖDERUP

Malmö Camping First Camp LIMHAMN
”Vi erbjuder både camping och stugor och närheten till både Malmö och Köpenhamn gör att det finns många nya ställen att upptäcka när ni helst önskar.”

Martins Rökeri o. Camping YNGSJÖ
”Vår lilla men mycket uppskattade camping ligger i direkt anslutning till Helge Å.
Den har 20 platser med eluttag.”

Naturistföreningen Svanrevet, Solhejdan SKANÖR
”Solhejdan är en lagom stor camping där man kan lära känna andra och umgås på ett avslappnat sätt. ”Vårt” nakenbad ligger ca 600 meter ut i Öresund på ”Skanörs Norra Revel” och vi har dessutom en ny fin pool på området.”

Norrvikens Camping  BÅSTAD
”En camping vid havet. En pärla på Bjärehalvön. Norrvikens Camping ligger vackert inbäddad mellan Hallandsåsens skyddande slänter och Laholmsbuktens klara vatten.”

Nybrostrands Camping KÖPINGEBRO
”Nybrostrands Camping är belägen alldeles intill stranden och vattenbrynet. Närmare än så här går det knappast att komma Östersjöns fina strand.”

Orebackens Camping SJÖBO
”Här hittar du en väl underhållen camping med utomhusbad, stugor, el-platser för husvagn och mysiga tältplatser.
Från campingen utgår ett stort antal väl utmärkta vandringsleder”

Osby Camping OSBY
”Osby Camping en 3-stjärnig campingplats i Skåne med cirka 100 campingtomter och sex stugor för uthyrning.”

Regenbogen Camp Åhus ÅHUS

Rigeleje Camping DEGEBERGA
”Den är fridfullt belägen ett stenkast från stranden vid den norra porten till den välkända Österlenkusten. Området saknar helt genomfartstrafik.”

Ringsjöstrand Camping HÖRBY
”Ringsjöstrands camping och stugby är vackert belägen precis vid Ringsjön mitt i den vackraste natur. Campingen ligger på Skåneleden med sina 100 mil av leder.”

Råbocka Camping ÄNGELHOLM
”Hos oss kan du koppla av med en kopp kaffe i en solstol, eller sitta i förtältet och njuta av en kall öl. Sätt dig tillrätta, lyssna till vindens sus i trädkronorna och havets brus”

Råå Vallar Camping RÅÅ
”Vackert beläget vid Öresund med utsikt över Ven och Danmark ligger Råå Vallar Resort.”

Röstånga Camping & Bad RÖSTÅNGA
”Som ligger omgiven av en dramatisk, spännande och underbart vacker natur på sydsluttningen av Söderåsens nationalpark i Skåne. En natur och vildmark som man inte förväntar sig att finna i det ”platta” Skåne. En plats där du ges tid att njuta”

Skateholms Camping KLAGSTORP

Skånes Djurparks Camping HÖÖR
”Hos oss kan man bo i egen husvagn/husbil/tält eller hyra ett rum i vandrarhemmet eller bo i  en av våra mysiga stugor.”

Skäralids Camping o Vandrarhem LJUNGBYHED
”Skäralids Camping & Vandrarhem är beläget vid Söderåsens Nationalpark, ett lugnt och naturskönt område endast 40 minuters bilfärd från Helsingborg.”

Bäckavallaens camping / Spjutstorps TOMELILLA
”Den lugnaste familjecampingen i hjärtat av Österlen i den lilla gemytliga byn Spjutstorp. Nära till Österlens alla sevärdheter.”

Stenbrogårdens Campingplats RÅÅ

Bromölla Camping & Vandrarhem BROMÖLLA
”Bromölla Camping & Vandrarhem ligger vacker beläget vid Ivösjöns strand. Alldeles vid vattnet finner du denna mysiga familjecamping. Ni kommer nära naturen, och bara det är en stor njutning för många!”

Svampa Campingen TOMELILLA

Jägersbro HÖÖR
”Vår året runt-öppna camping erbjuder 150 campingtomter med el, strandnära tältplatser. Bekvämt stugboende i  villavagnar med hög standard”

Tobisviks Camping SIMRISHAMN
”Campingen ligger vid stranden, ca 2 km norr om Simrishamn, med Österlens alla underbara utflyktsmål inom bekvämt räckhåll. En ljuvlig liten gång/cykelväg längs med stranden leder in till Simrishamn med sitt välbevarade centrum och mysiga fiskehamn.”

Tydingesjöns Camping & Nöjen BROBY
”Tydingesjöns camping ligger naturskönt, har ett underbart vackert läge alldeles vid Tydingesjön och erbjuder er en skön avkoppling. Ni har alltid nära till bad– och strandliv.”

Vens Camping S:T IBB
”Campingen bedrivs som en familjecamping med mycket lugn och ro och endast som tältcamping, då det råder husbil- och husvagnsförbud på Ven”

Våxtorps Naturcamping VÅXTORP
”På Våxtorps Camping och Stugby, även kallad Våxtorps Naturcamping, får du en naturnära och avkopplande ledighet.”

 

Campingar utan hemsida:

* Granhyddans Camping
Tel. 0410-250 42
BEDDINGESTRAND

* Landskrona Campingklubb
Tel. 073-061 57 54
GLUMSLÖV

* Lomma Camping & Vandrarhem
Tel. 040-41 41 94
LOMMA

* Utsiktens Camping
Tel. 0414-734 01
BRÖSARP

* Vittsjö Turistbyrå & Camping
Tel. 0451-224 89
VITTSJÖ

* Väla Camping
Tel. 0417-138 40
TOMELILLA

* Yngsjö Golf & Camping
Tel. 044 – 23 22 88
YNGSJÖ

Skåne är Sveriges sydligaste landskap. Landskapet består till största delen av den halvö, som utgör Skandinaviska halvöns sydligaste spets. I norr begränsas landskapet av Halland och Småland, i öster av Blekinge och Östersjön, i söder av Östersjön och i väster av det smala Öresund som skiljer Skåne från Danmark samt Kattegatt som är ett bihav till Nordsjön. Skåne utgör, tillsammans med de danska öarna Själland, Lolland, Falster, Mön och Bornholm, den transnationella Öresundsregionen. Landskapet ingår, sedan 1997, i sin helhet i Skåne län, som tidigare var uppdelat i Malmöhus och Kristianstads län.

Den skånska geografin uppvisar en mångfald av olika landskap och skiftningar inom dessa. Ett speciellt framträdande drag i Skåne är dess många horstar, vilka dock kallas för åsar. De följer en sydost-nordvästlig linje, se även Tornquistzonen. Detta utgör en gräns mellan den skandinaviska och den kontinentala plattorna, vilket visas framförallt på Söderåsen och i sprickdalen Skäralid. Större delen av landskapet täcks tvärtemot många populärföreställningar av skog, framförallt i norra Skåne och i en kil söderut genom Linderödsåsen.

I söder och väst samt runt Kristianstad domineras landskapet av de storskaliga slätterna. Jordbruket bedrivs här i en enorm skala på leråkrar som värderas till bland de bästa jordarna i hela världen. Istiden förde med sig många leravlagringar över hela landskapet och berggrunden består här till övervägande delar av kalk vilket bildat basen för en omfattande tegel- och byggnadsmaterialsindustri som skiljt sig till stora delar från övrig svensk byggnadsverksamhet med tegel, halmtak, och så vidare. Träbristen på slätterna gjorde också att man i stor utsträckning eldade med intorkad djurspillning eller torv.

Mellan skogs- och slättbygderna ligger risbygden som en slags mellanzon. Risbygden karaktäriseras av lövskogar med inspränga granplanteringar, ofta är det magrare sandjord eller rent av morän. Jordbruket är här mycket småskaligt.

Skåne ligger till större delen inom den så kallade södra lövskogsområdet, vilket innebär att gran saknas (utom där den planterats). Det vanligaste skogsträdet är istället bok. Övriga lövträd som är vanliga i skog är ek, ask, al (ofta vid vattendrag) samt alm. Landskapet är dock svårt härjat av almsjukan. Även björk och tall växer i sandhaltig jordmån. Av sydliga trädsorter har bl.a. kastanj (som skall skiljas från den vanliga hästkastanjen ), avenbok och valnöt sin nordgräns i Skåne. Lind och hästkastanj är vanliga i stadsparker, men det kanke mest typiska skånska trädet är pilar som tidigt beskärs och planteras i alléer längs mindre vägar.

Annars är Skåne det svenska landskap som är i särklass mest uppodlat. Omkring 70% av landskapet är antingen odlad åker eller ängsmark. Däremot är inslagen av mindre skogsdungar stort. Samtliga fyra sädesslagen och potatis odlas liksom den för landskapet typiska rapsen, som under några veckor i maj bildar gulfärgade åkrar som sprider en tämligen behaglig söt doft. 90 % av Sveriges sockerbetor odlas i Skåne, dessa kräver främst en lång vegetationsperiod, och skördas sist, under perioden slutet oktober fram till jul. Användandet av höstsådd är vanlig till exempel för råg och vete, varför många åkrar ligger gröna istället för svarta under januari – februari (utom vid snöfall förstås).

HemBlekingeBohuslänDalarnaDalslandGotlandGästriklandGöteborgHallandHälsinglandHärjedalenJämtlandLapplandMedelpadNorrbottenNärkeSkåneSmålandStockholmSödermanlandUpplandVärmlandVästerbottenVästra GötalandVästmanlandÅngermanlandÖlandÖstergötland  Svenska Campingar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.