Stockholm

Välkommen till Svenska campingar i Stockholm

Välkommen till Svenska campingar i Stockholm

Välkommen till Svenska campingar i Stockholm

Askrike Camping VAXHOLM

Björknäs Camping & Stugby BRO

Bolviks Camping VÄRMDÖ

Bredängs Camping Stockholm SKÄRHOLMEN

Caravan Club of Sweden Camping Nygård TÄBY

Farstanäs Havsbad & Familjecamping JÄRNA

Flaten Camping SKARPNÄCK

Flottsbro Stugor och Camping HUDDINGE

Ingarö Havscamping INGARÖ

Klubbensborg HÄGERSTEN

Långholmens Husbilscamping STOCKHOLM

Nicksta Camping Vandrarhem NYNÄSHAMN

Rösjöbaden SOLLENTUNA

Solvalla City Camping SUNDBYBERG

Stockholm Ängby Camping BROMMA

Waxholm Strand och Camping VAXHOLM

Åva Kiosk & Camping HANINGE

Ängby Camping BROMMA

Östermalms Citycamping STOCKHOLM

 

Campingar utan hemsida:

* Sätra Camping Stockholm
Tel. 08 – 88 70 95
Björksätrsv75
127 36 SKÄRHOLMEN

Staden är Sveriges huvudstad och största tätort samt ett av landets kulturella, mediala, ekonomiska och politiska centrum. Stockholm utgör även Nordens befolkningsmässigt största tätort. Kommunen (Stockholms stad) har 871 952 invånare, tätorten runt 1,4 miljoner och drygt 2,1 miljoner bor i Storstockholm, som ofta utgår från Stockholms län. Stockholm är även centralort i Mälardalsregionen med en folkmängd på drygt 3 miljoner. Stockholm är residensstad i Stockholms län och stiftsstad i Stockholms stift, och är den av Sveriges städer som besöks av flest internationella gäster, med över 1 miljon utländska besökare varje år.

Staden grundades senast under tidigt 1200-tal. Placeringen i sydöstra Sverige på öarna där Mälaren har sitt utlopp i Östersjön, på gränsen mellan landskapen Uppland och Södermanland var strategisk både ur försvars- och handelssynpunkt, vilket starkt bidrog till att staden snabbt utvecklades till att få en ledande roll i Sveriges försvar och bli landets största och viktigaste handelsplats. Stockholm nämns i skrift första gången år 1252 i Skyddsbrevet för Fogdö kloster och fick stadsprivilegier den 1 maj 1436 vilket anses vara den dag då Stockholm kom att fungera som Sveriges huvudstad. Rollen som Sveriges förvaltningscentrum och officiell huvudstad befästes genom 1634 års regeringsform, då kungahus, regering, riksdag och centralförvaltning samlades till staden.

I den ostligaste delen av staden börjar det vidsträckta område med över 30 000 öar som kallas Stockholms skärgård, en av världens mest örika sammanhängande skärgårdar. År 1998 utnämndes Stockholm kommun till Europas kulturhuvudstad och år 2010 var staden Europas miljöhuvudstad.

I Väderlekskammaren på Stockholms gamla observatorium finns en temperaturslinga som visar medeltemperaturen under årets varmaste (juli) och kallaste (februari) månad från 1700-talets mitt fram till idag. Pehr Wilhelm Wargentin började de mätningar på observatoriet som pågår än idag. Tre gånger dagligen har temperatur och nederbörd mätts på observatoriet sedan 1756. Observatoriet är därför den enda plats i världen där vädret observerats kontinuerligt i snart 250 år. Idag är det SMHI som står för mätningarna, de har även en mätstation utanför byggnaden.

Trots att staden ligger på ungefär samma breddgrad som Grönlands södra spets har staden ett tempererat klimat med fyra tydliga årstider. Huvudorsaken är uppvärmningen genom Golfströmmen samt att den Skandinaviska halvön tillhör Europas västkust. Staden är belägen i det nordliga västvindbältet varför vindarna oftast är sydvästliga eller västliga.

Sommartid (från midsommar till början av augusti) är Stockholm bland Sveriges varmaste platser Somrarna i Stockholm är oftast varma med medeltemperaturer på 20–23 °C och 11–13 °C på natten. Vintrarna kan vara molniga (även vid högtryck) och kalla med en medeltemperatur på -3 °C. Dagstemperaturer på över 25 °C (s.k. högsommardagar) inträffar i genomsnitt 16 gånger per år. Årsnederbörden i Stockholm är omkring 539 mm med 173 nederbördsdagar varav 16 snödagar. Dessutom är det över 1 800 soltimmar varje år. Den högsta uppmätta rekordtemperaturen i Stockholm var 36 °C, den 3 juli år 1811, på senare tid 35,4 grader under värmeböljan, första veckan i augusti 1975. Den lägsta -31 °C, den 20 januari år 1814. Temperaturer på under -25,1 °C har dock inte uppmäts sedan 10 januari 1987.

HemBlekingeBohuslänDalarnaDalslandGotlandGästriklandGöteborgHallandHälsinglandHärjedalenJämtlandLapplandMedelpadNorrbottenNärkeSkåneSmålandStockholmSödermanlandUpplandVärmlandVästerbottenVästra GötalandVästmanlandÅngermanlandÖlandÖstergötland  Svenska CampingarSvenskaLänkar.com - en bra svensk seo-optimerad länkkatalog

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.